Hz. Mevlâna’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri Karaman’da başladı. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, etkinliklerin Karaman’da başlamasının önemine değindi. Törene Hz. Mevlâna’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’nun yanı sıra Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Karaman Valisi Murat Koca, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Uğurlu konuşmasında, “Hz. Mevlâna’nın ailesinin, Belh şehrinden çıkıp birçok yerleri geçerek, birçok sultanların tekliflerini reddederek Karaman’a yerleşmesi tesadüf değildir. Karaman onları bağrına bastı. Onlar için bir medrese yaptırıldı. Karaman’a ve çevresine ışık saçtılar. Karaman’da Mevlâna’nın gözünün nuru annesi yatmaktadır. Ağabeyinin de mezarı buradadır. Çocuğunun mezarı buradadır. Bu yüzden vuslat törenlerinin Karaman’da başlaması önemlidir. Bundan sonra da törenler Karaman’dan başlayacaktır. Birazdan sema gösterisi olacak. Bu bir konser değildir. Bu gösteri bir zikirdir.”dedi.

Mevlâna Üniversitesi Mevlana Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Dr. Nuri Şimşekler, Mevlana ile ilgili bir sunum yaptı. Hz. Mevlâna’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ise Mevlevilik ve sema ayini hakkında bilgi verdi.

Daha sonra salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşın heyecanla beklediği an geldi. Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Heyeti’nin muhteşem sema gösterisi izleyenleri büyüledi.

Karaman Belediyesi’nin tertip ettiği programın sonunda Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konuklara çiçek takdim etti.