Konya Büyükşehir Belediyesi Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Baltık Türk Günleri Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Hazreti Mevlana ve Konya’nın tanıtıldığı stant kuran Konya Büyükşehir Belediyesi ve  Sema heyetimizin gerçekleştirdiği Mevlevi Sema’ını binlerce Litvanyalı izledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi 19-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenen Baltık Türk Günleri Festivali kapsamında sema gösterisi ile Konya ve Mevlana konulu tanıtım programı gerçekleştirdi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki Belediye Meydanı’nda stant kuran Konya Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçileri Hazreti Mevlana ve Konya hakkında bilgilendirdi. Tasavvuf müziği konserinin de verildiği stantları yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti.

Sema Heyetimiz ise, Baltık Türk Günleri kapsamında 1753 yılında Barok Mimarisi ile yapılan St. Catherine Kilisesi’nde 2 ayrı Mevlevi ayini gerçekleştirdi. Litvanya halkı tarafından yoğun ilgi gören Sema programlarına Litvanya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi, Türkiye’nin Litvanya Büyükelçisi Ömer Altuğ, Azerbaycan’ın Litvanya Büyükelçisi Naira Şahtahtinskaya, Litvanya Meclisi Temsicileri, Üniversite rektörleri ve Vilnius Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı.